Weissenbach-boomverzorging-bosverzorging
Weissenbach-boomverzorging-bosverzorging
D.Weissenbach-Bos-Boom-Groenverzorging
D.Weissenbach-Bos-Boom-Groenverzorging
D.Weissenbach-Bos-Boom-Groenverzorging
D.Weissenbach-Bos-Boom-Groenverzorging
Bosverzorging

Bosverzorging voor optimaal genieten van de natuur door mens en dier

Vaak heeft een bos meerdere functies. Hierbij kunt u denken aan een economische functie, zoals natuurlijke hulpbron of recreatieve doeleinden. Tegenwoordig is het vaak een combinatie van de diverse functies. Net als het bos meerdere functies heeft, heeft Weissenbach Boomverzorging B.V. meerdere werkzaamheden in het bos. Zo verwijderen we bomen die een gevaar vormen voor de mens. Dat zijn bomen die langs de wandelpaden staan en een verhoogde kans hebben op omvallen. Daarnaast werken we ook aan de houtoogst, dat is hout halen uit het bos, wat vaak echt nodig is. Onderhoud aan bossen is een kostbaar plaatje en dit wordt terugverdiend door het kappen van bomen. Het kappen van bomen levert ook voordelen op zoals verjonging van de grond en onnodige boomsterfte. Weissenbach Boomverzorging B.V. helpt de natuur een handje door de zieke bomen te verwijderen. Zo kunnen mens en dier weer optimaal genieten van de natuur.

Hoe zijn de bossen in Nederland ontstaan?

De bossen in Nederland zijn niet meer de oorspronkelijke bossen die natuurlijk zijn ontstaan, maar aangeplante bossen. Dat wordt ook wel een secundair bos genoemd. Waar de natuurlijke bossen verdwijnen door bijvoorbeeld bosbranden, insectenplagen of ontbossing wordt er gekozen om op dezelfde plek een secundair bos aan te leggen. Hoe kan het dat de bossen in Nederland er uit zien als de oorspronkelijke bossen? Door de tijd heen en dan hebben we het over 40 jaar tot zelfs een aantal eeuwen, krijgen de bossen weer hun karakteristieke kenmerken. Zo ziet u niet meer dat deze door de mens zijn aangeplant.

Goede bosverzorging zorgt voor een evenwichtig bos

Om optimaal te blijven genieten van onze bossen is goede bosverzorging zoals onderhoud noodzakelijk. De specialisten van Weissenbach Boomverzorging zorgen voor een evenwichtig bos waar we nog jarenlang plezier van hebben. Heeft u vragen over bosverzorging? Of wilt u graag de hulp inschakelen van een boomspecialist? Neem contact met ons op we gaan graag voor u aan de slag!

Wij zijn werkzaam in de volgende regio's:

Direct contact

Direct contact

Weissenbach  Boomverzorging logo
Weissenbach Boomverzorging

Copyright © 2024 Weissenbach Boomverzorging | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM